Moyness Care Home unveils new country-home themed refurbishment

News
  • public://moyness003.jpg

Dundee-based Balhousie Moyness Care Home has unveiled the results of their refurbishment programme, which has seen them work together with residents and their families to create a cosy, country themed home.

The refurbishment of the 29-bed care home began early this year and the final touches finished just in time for Christmas. Newly decorated areas include the entrance, a new sitting room, complete with fireplace and woollen furniture, the dining room and the corridors.

Residents were involved with designing and creating many of the artefacts that now adorn the walls of the home, helping decorate crockery and wall art to hang in communal areas, so that the décor reflects the history of the residents and the home.

Other new additions include some cosy seating areas, fondly named ‘Highland Hideaway’ and ‘Woodland View’ by residents and staff as well as some of the residents’ old pictures of Broughty Ferry in frames on the walls, completing those personalised touches.

Fiona Jamieson, Home Manager at Balhousie Moyness, commented:

“Everybody at Moyness is absolutely delighted with the results from our recent refurbishment. I’d like to say a special thank you to all of the team at Moyness, the residents and their families who have worked patiently with us throughout the project. We wanted to create a unique environment for our residents, with little personal touches for them to enjoy. There’s a long-standing joke here at Moyness about the difference between soup spoons and dessert spoons, so staff and residents created some special artwork for the wall as a reminder. We’ve definitely had a lot of fun and it’s great to be able to enjoy the finished result.”

Louise Barnett, Operations Manager at Balhousie Care Group, added:

“At Balhousie Care Group, we’ve put a real focus on working together as part of our Together We’re Great initiative and this refurbishment has been a real collaborative effort between the staff, residents and relatives. The impact that the refurbishment has had on the atmosphere is clear to see and everybody is really proud of what they have created. The finished result is just incredible and it’s great to see the residents enjoying their lovely new home.”